Beleving corona-tijdperk: Door Gert van Tent

Op verzoek een kort stukje over de besteding van onze tijd in het Corona-tijdperk.

Als zzp’er werk ik nu voor Waterschap Hollandse Delta. Maar doordat iedereen thuis moest gaan werken, had ik onvoldoende werk voor het waterschap en ben ik voorlopig gestopt.

In het verleden heb ik veel foto’s voor de gemeente Sliedrecht gemaakt. De gemeente heeft twee nieuwe vuilniswagens gekocht en daar moeten 2x2 foto’s op. De foto’s krijgen door de omvang van de wagen aparte afmetingen: 170x400 cm.

De gemeente heeft gevraagd of ik de foto’s wil gaan maken. Op de foto’s moeten ook rijdend materieel van de gemeente te zien zijn. De gemeente is niet in staat om op elk moment van de werkdag materieel vrij te maken om op de foto te zetten.

Type opname: tegenlichtopnamen (tijdstip moet goed zijn)
Weer: zon of Hollandse wolkenluchten
Tijdstip en locatie: met proeffoto’s van tevoren vast te stellen
Maken definitieve foto’s: als er materieel en personeel van de gemeente beschikbaar is
Om zeker te zijn dat de locaties goed zijn, ben ik bezig om op diverse plaatsen vast proef foto’s te maken. Deze foto’s kunnen uiteraard klein van bestand zijn.

De foto’s zijn dus allemaal proefopnamen.
De foto met de gele bloemen wordt hoogst waarschijnlijk niet gebruikt, omdat de vuilniswagens ook geel zijn. De kans dat het net niet dezelfde kleur geel is, is te groot.
De foto in portretstand wordt hem ook niet….. Past niet op de zijkant.

Hou het gezond en we zien elkaar weer.

Met vriendelijke groet,

Gert van Tent